
Comunicació i continguts
Sumem per generar sinergies i aprendre les unes de les altres
La Talaia és una agència de comunicació i continguts. De comunicació perquè partim de la base que l’estratègia del com ens expressem és la garantia per ser escoltades. Perquè sumem experiències en gestió comunicativa que ens permeten treballar en diferents projectes amb diferents interessos i públics. Perquè som capaces d’estudiar el mercat i veure com i quan és millor comunicar. I de continguts! Perquè tenim ganes de descobrir, explicar i crear, sent conscients que disposem d’eines i pensament crític per crear altaveus que generin inquietud i debat a l’entorn. Com explica la seva defininició, la Talaia és la torre des d’on es pot observar tots els racons per lluny que estiguin, i donar avís i explicar allò que s’hi descobreix.

Reprodueix vídeo
La Talaia
Apostem per una economia social, solidària i feminista
La Talaia és una aposta per ser més felices i més lliures. És una aposta, sí. Perquè volem ser les propietàries de la nostra força de treball i volem decidir com i quan ens organitzem. Per això apostem. Perquè ni podem ni volem estancar-nos i creiem que només així, aprenent de cada projecte en què participem, podrem seguir creixent a petites passes d’il·lusió i energia.
I com ens organitzem? Doncs hem començat el nostre propi procés de cooperativització! Perquè apostem per una economia social, solidària i feminista que ens permeti crear espais de supervivència i de microeconomia per ser capaces de generar sistemes alternatius. Perquè volem generar sinergies per sumar i aprendre les unes de les altres, perquè el repartiment del treball és també responsabilitat de totes.
Nosaltres
Nosaltres
La Talaia neix a Nea Redestos, un petit poble del nord de Grècia, a finals de 2016, durant les tasques i la cobertura del camp de refugiats de Vasilika. L’equip és el resultat de la suma de dos periodistes que ens hem format en diversos àmbits de la comunicació i que hem reunit experiències i il·lusions suficients com per llançar-nos en aquest nou projecte:
La Sara
segons en Martí
Planificació a curt termini, real i efectiva. Somiar sí, però amb els peus a terra.
La Sara és de mar, i com aquest està en constant moviment. Comunicadora de mena i periodista incansable procura portar sempre una pàgina en blanc a la llibreta per parar el temps i traslladar de manera ordenada totes aquelles idees per fer del que pensa una realitat. Tant el seu currículum com les seves experiències en diverses societats d’arreu del món, han forjat una idea ferma del que ha de ser la comunicació i quines son les vies més efectives per arribar al destí més adequat.
Planificació a curt termini, real i efectiva. Somiar si, però amb els peus a terra. Solidaritat per bandera, militant de base per la dignitat humana i el pensament crític, i amb el nosaltres tatuat a la consciencia, la Sara riu i fa riure, i per sobre de tot viu i fa viure.
La Sara és periodista especialitzada en internacional i comunicació corporativa. Ha treballat a departaments de comunicació d’organitzacions humanitàries com Metges sense Fronteres o Creu Roja Catalunya. Va ser també responsable de comunicació de la CUP Nacional durant l’any 2015 i de la Federació de Productors Audiovisuals durant el 2018. Ha col·laborat amb mitjans de comunicació com El Món, La Directa, el Diari Jornada o ONGC. Arran de la seva experiència als camps de refugiats durant el 2016, va publicar el llibre Petjades d’aigua i sal amb el periodista i fotògraf Samuel Nacar de la mà de Pagès Editors.
En Martí
segons la Sara
Quan no fa fotografies fa de músic o diable però sempre amb el somriure sota les ulleres de pasta.
El primer dia que va entrar al camp militar de Vasilika va haver de parar cinc minuts per assumir que la barbàrie era real. Aquell dia, va ser conscient que el periodisme era una eina capaç de fer d’aquest món un lloc més habitable.
Des de 2016, en Martí cobreix punts calents de les rutes migratòries d’entrada a Europa. Va començar a Grècia, deixant testimoni dels camps militars i també l’estancament de refugiats a la ciutat d’Atenes. A partir de 2018, posa el focus a la Frontera Sud i els rescats i arribades de migrants a les costes andaluses.
Ha produït i realitzat documentals com Eko 385, de la mà de l’Agència Zoom, i Més enllà dels camps. Ha treballat en projectes com Dones de la Vall II, amb l’Institut Català de les Dones i l’ICEC.
Com a fotoperiodista, ha treballat a Nació Digital, el Diari Jornada, i ha col·laborat amb el Diari Ara, El País, El Punt Avui, El Periódico, La Vanguardia i la Gaceta de Mexico. És fotògraf oficial del Sismògraf, l’ÉsDansa, el MOT i la Fundació Tommy Robredo.
Créixer i nodrir-se
Esperem que la Talaia pugui créixer i nodrir-se d’altres experiències i companys i companyes del camp de la comunicació per continuar aprenent i construint.
Pròleg de la Sara Montesinos per al llibre “Migrar i resistir” de la Mònica Parra de Fotomovimiento publicat per Descontrol....
Aquest article ha estat publicat en la segona edició de MarESSme, el diari de l’economia social i solidària de la comarca del...