Com explica la seva defininició, la Talaia és la torre des d’on es pot observar mirant de lluny per donar avís del que s’hi descobreix.
Descobrir, explicar i crear.
Agència Talaia
L’Agència Talaia és una cooperativa sense ànim de lucre que treballa per la comunicació transformadora i el periodisme social i compromès. Treballem creant projectes propis, així com oferint serveis de comunicació i participant de projectes d’intercooperació amb altres cooperatives i entitats.
Entenem la comunicació com un eix transversal no només dels nostres projectes sinó també de les nostres vides. És per això que l’abordem de forma integral, des de la formació a l’estratègia i l’execució.
A nivell periodístic, des del seu naixement l’any 2017, l’Agència Talaia ha posat el focus en el seguiment de processos migratoris i la cobertura en punts fronterers centrant-se sobretot en l’anomenada frontera sud de l’Estat Espanyol. També treballem amb altres temàtiques socials i culturals a Catalunya.
L’Agència Talaia és cooperativa. Perquè apostem per una economia social, solidària i feminista que ens permeti crear espais de supervivència i de microeconomia per ser capaces de generar sistemes alternatius. Perquè seguim generant sinergies per sumar i aprendre les unes de les altres, perquè el repartiment del treball és també responsabilitat de totes.
Nosaltres
Nosaltres
La Talaia neix a Nea Redestos, un petit poble del nord de Grècia, a finals de 2016, durant les tasques i la cobertura del camp de refugiats de Vasilika.

Claudia Frontino
Fotògrafa i periodista vallesana. Sóc llicenciada en periodisme amb postgrau en mitjans online. També m’he format en el camp de la fotografia documental i fotografia participativa. He treballat a El Periódico, Europa Press, RTVE i Diari Jornada. Actualment sóc col·laboradora del diari Ara.
Des de 2019 faig de guia per a escoles de l’exposició World Press Photo a Barcelona de la mà de l’equip de Photographic Social Vision. També imparteixo classes de fotografia a escoles, centres cívics i equipaments juvenils. Des de 2019 també treballo en comunicació pel Drets Humans.
Com a fotògrafa i periodista poso el focus en causes socials i, tant si teclejo com si disparo, intento explicar històries per apropar realitats desconegudes. L’any 2020 vaig guanyar el premi Montserrat Roig de l’Ajuntament de Barcelona que em va permetre investigar sobre les causes i conseqüències del sensellarisme femení a la ciutat comtal. Anteriorment, entre d’altres, he cobert la feina de Pallassos sense Fronteres i Metges sense Fronteres a Bòsnia i França respectivament.
Com a diversió, de tant en tant disparo en analògic. Com el carret i el Vallès no hi ha res!

Martí Albesa
Fotògraf i videògraf des de 2010, movent-me sempre a prop del reporterisme. Tinc estudis superiors de producció de cinema, televisió, ràdio i espectacles, i màster en fotografia avançada. Com a fotògraf freelance he treballat a Nació Digital i Diari Jornada, i publicat a Diari Ara, El País, La Vanguardia, La Directa, Gaceta de México entre d’altres. Al 2019 vaig guanyar del premi Joves Fotògraf(e)s de la Diputació de Girona amb el projecte “La frontera sud a l’ombra del nord” exposat a la Casa de Cultura de Girona, al Fine Art d’Igualada i al Festival Off de Perpinyà.
M’he especialitzat en fotografia de dansa i sóc el fotògraf oficial del Festival Sismògraf. També faig fotografia i cartelleria promocional per a companyies i esdeveniments nacionals i internacionals, així com pel darrer Pla d’Impuls de la Dansa de la Generalitat de Catalunya.
He produït i realitzat els documentals Eko-385 amb l’Agència Zoom a Vasilika, Més enllà dels camps amb Propagada pel fet a Atenes, Dones de la Vall amb l’Institut Català de les Dones i l’ICEC i Sangita estrenat al programa 30Minuts de TV3.
Amb camp base a la Garrotxa, sempre de terra endins cap enfora.

Sara Montesinos
Comunicadora i periodista feminista especialitzada en migracions i Drets Humans. Graduada en periodisme amb màsters en Comunicació Corporativa i Societats Africanes i membre del Grup Barnils. He treballat en localitzacions i producció documental i en gabinets de comunicació d’organitzacions humanitàries, polítiques i culturals d’àmbit nacional.
He publicat i col·laborat amb diversos mitjans de comunicació com Setembre, ONGC, Catalunya Ràdio, Catalan International View o els Quaderns Opcions i també faig opinió a MèdiaCat. Estimo La Directa i la Revista 5W perquè són horitzó.
Amb els anys, he anat ampliant la meva formació en matèries com migració i refugi amb perspectiva de gènere, periodisme interseccional, conflictivitat i cultura de pau o Dret Internacional Humanitari. L’any 2016 vaig viure i treballar a Grècia seguint punts de la ruta migratòria com Lesbos, Idomeni, Eko o Vasilika i vaig publicar el llibre Petjades d’aigua i sal amb Samuel Nacar i Pagès Editors.
Del Maresme lliure i tropical!
Som cooperativa
L’Agència Talaia és cooperativa. Perquè apostem per una economia social, solidària i feminista que ens permeti crear espais de supervivència i de microeconomia per ser capaces de generar sistemes alternatius. Perquè seguim generant sinergies per sumar i aprendre les unes de les altres, perquè el repartiment del treball és també responsabilitat de totes.
