Col·laboracions amb el Diari Ara

ARA Mirades

Rostres efímers

Un grup de joves subsaharians arriben al port pesquer d’Almeria, rescatats pel vaixell Salvamar Spica, després de més de vuit hores al mar d’Alborán. La normalització de les més de 500 arribades diàries via frontera sud invisibilitza les persones i les fa esdevenir números estadístics. Salvament Marítim, per la seva part, continua reclamant millores laborals per seguir rescatant vides a la deriva.

Publicat el novembre de 2018 al Diari Ara

Les noves mesures de rescat marítim posen en risc més vides

Rerportatge publicat al Diari Ara el 26 d’agost de 2019

“A dos quarts de dotze del matí, els missatges de ràdio avisen de 130 persones en pasteres al mar d’Alborán. Fa poc més d’un any, les embarcacions de Salvament Marítim s’haurien activat ràpidament per rescatar-les. Ara, però, amb les normes del comandament únic imposat pel govern del PSOE, és la torre de control qui dona, o no, el permís per sortir. “Totes les decisions operatives que s’estan prenent parteixen de la Guàrdia Civil, no hi ha res que faci Salvament Marítim que no surti del comandament únic”, denuncia Ismael Furió, de la CGT -sindicat majoritari a Salvament Marítim-.”

Fes clic aquí per continuar llegint.

Atrapats al ‘mar de plàstic’ després de creuar l’Estret

Rerportatge publicat al Diari Ara el 10 de novembre de 2018

“Encara no fa una hora que ha sortit el sol i una llum taronja escalfa el fred d’una matinada de tardor a Andalusia. A la sortida 471 de l’autovia del Mediterrani, a 29 quilòmetres d’Almeria, una carretera secundària s’omple de cotxes i furgonetes que esquiven bicicletes de joves subsaharians. Tres rotondes dinamitzen el trànsit de San Isidro, i prop d’un centenar de persones hi esperen la sort de poder treballar avui. Aquí comença per a molts el segon capítol de l’arribada a l’Estat, després de l’odissea i els perills de creuar l’Estret. Més enllà dels rescats.”

Fes clic aquí per continuar llegint.

Les noves mesures de rescat marítim posen en risc més vides

Rerportatge publicat al Diari Ara l’11 de novembre de 2018

“Pietro Bartolo, el conegut metge de Lampedusa que va assistir milers de persones arribant a coses italianes, remarcava sovint que l’única creença a què es devia era la llei del mar. Així ho reconeixen el Toni -nom fictici- i el Manuel Capa mentre demanen tapes a l’Escondite, un bar d’Almería amb les millors croquetes de formatge de la província.”

Fes clic aquí per continuar llegint.