El Salto: La vieja idea de la falsa Europa
El novembre de 2018, vam ser de nou a Almería, aquesta vegada per conèixer què passa amb les persones que arriben a les costes andaluses després dels rescats. Primera parada? Mar de plàstic. Hectàries d’hivernacles, de plàstic i de camps que fan d’aquest submón un lloc on intentar guanyar-se la vida.
El desmantellament de Salvament Marítim, i l’odissea de les rotondes de San Isidro per aconseguir una possible jornada laboral
espontània, irregular i mal pagada fan que aquest segon viatge esdevingui un pla general de la situació.
El Salto, diari cooperatiu distribuït a l’Estat Espanyol, acull aquesta fotografia d’anàlisi reportatjat de la vella idea de la falsa Europa.
Podeu llegir la versió digital o descarregar-vos en pdf la maquetació de la versió en paper.
Compartir
Revista de Girona: Terres d’acollida contra el racisme quotidià
“Dades. Els reportatges de migracions sempre comencen amb dades. Dades oficials i dades d’ACNUR. Dades que recorden quantes persones refugiades hauria d’haver acollit l’Estat espanyol, dades que demostren que Europa va obviar la seva responsabilitat amb països com Grècia i Itàlia. Dades que responen a arribades i relocalitzacions però que no preveuen les persones que marxen, que canvien de destinació o que no es conformen amb un destí imposat. La frontera sud ja és la via d’entrada més nombrosa i deixa enrere les illes gregues i la sortida de Líbia fins a la bota.”